Har du mistanke om rotter i dit hjem?

Hvis du har mistanke om, at du har fået rotter i dit hjem, så skal du sørge for at handle hurtigt. Det kan have sundhedsmæssige konsekvenser for dig, hvis du lader dit rotteproblem stå hen i for lang tid. Læs med i denne guide, og hør hvordan du forholder dig, hvis du tror, at du har et rotteproblem.

Find ud af hvorhenne rotterne er

Det er vigtigt, at du undersøger hvorhenne i dit hjem rotterne befinder sig. Det kan nemlig hjælpe eventuelle rottebekæmper eller kloakmestre, der skal hjælpe dig af med dit rotteproblem. Du har sikkert lagt mærke til lyde i din kloak eller så har du set en rotte tæt på din kloak. Typisk opdager man, at rotterne har en rede nede i kloakken eller området ved en kloakkens indgang.

Bestil tid til en TV-inspektion

Hvis du har en mistanke om rotter, så kan du få svar på, om du har ret eller ej ved en tv inspektion. Det kan godt være svært for dig at se hvorhenne i din kloak, rotterne holder sig til. Ved en tv-inspektion vil du kunne få et overblik over tilstanden af din kloak, og hvor stor skade rotterne har gjort. Professionelle fagfolk vil bruge et kamera, der kan føres ned i din kloak, der kan give en veldokumenteret rapport over dit kloaknet og hvor rotterne har opholdt sig.

Ring efter en rottebekæmper

Hvis din tilstandsrapport af din kloaknet fortæller dig, at du har fået rotter, så skal du ringe efter en rottebekæmper. Du kan anmelde det digitalt via din kommune, hvor de vil sende en autoriseret, rottebekæmper ud til dig. Du kan også gå den private vej og ringe direkte til en rottebekæmper, der kan komme ud samme dag og tage sig af dit problem. Det vigtigste er, at du ikke selv forsøger at fange rotterne. Det er bedst, du lader de professionelle om det, da rotter er skadedyr og kan ligge inde med slemme sygdomme.