Sjove idéer til børneværelset

ideer til børneværelset

Det kan være sjovt, når børneværelset skal opgraderes! Hvad end det er i forbindelse med en rokering af værelser blandt husets børn eller en førstegangsbeboer, der skal flytte ind, er der mange kreative måder, værelset kan blive piftet op!

Læs mere her for at finde ud af, hvordan du kan gøre børneværelset flot og hyggeligt til dit barn!

Leg med farver og former

Pas på med at vælge et konkret tema som ”Pirater” – det kan dit barn vokse sig ud af over natten, og så vil de være utilfredse med det i lang tid. Forsøg i stedet at holde det let og livligt, og ikke mørkt. På et børneværelse er det ok at være lidt skør og give pokker i symmetri og lighed. Du kan udfolde dig med sjove former og farver. Måske skal der være et bestemt farvetema?

Indret simpelt!

Et simpelt tema er mere diskret og vil ikke clashe med senge- eller legetøj. Sengetøj til børn kan have nogle spøjse billeder, der ikke altid passer ind på et stilet værelse. Så smid stilen væk og fokuser i stedet på at gøre det sjovt med farverige tæpper og flotte gardiner!

Væggene skal huskes

Når du tænker på et børneværelse, har du så væggene med? Som store, blanke lærreder giver de masser af muligheder, du kan udnytte!

Det mest normale er at hænge billeder op på væggene. I den rigtige højde udgør de ingen fare, idet børnene ikke kan nå dem, og det kan være et flot og simpelt ophæng, der kan have stor betydning. Det kan for eksempel være et aftryk af deres babyfødder eller deres fineste tegninger.

En anden god idé er at male eller få malet tegnefilmskarakterer på væggen. Her er det en god idé at vælge karakterer, der har været populære i længere tid, for eksempel Peter Plys eller Scooby Doo. Sådanne karakterer vil ældes langsommere, og dit barn vil ikke have dem som en fase.

Et vægmaleri til børneværelset kan selvfølgelig også være fiktivt: Det kan være en skovscene med et slot eller en venlig drage, der skal passe på dem, mens de sover. Vægmalerier kan udføres af en professionel eller med hjælp fra en projekter, hvis du selv har tid og overskud.

Sørg for, at det ikke er den gravide mor, der maler, og at barnet ikke sover i rummet imens. Selvom malingen er harmløs, kan dampene være til gene.