Svaret på, hvorfor kvinder elsker nipsting

Du kender helt sikkert en eller to kvinder som er ægte nips-elskere. Der er nemlig en rigtig god grund til, at mange kvinder de hamstrer lidt (eller meget) til hjemmet.

Når man træder ind i en nipselskers hjem, bliver man med det samme fyldt af alverdens indtryk. Der er nips alle vegne, og hvis der er er en tom plads på en reol eller i vindueskarmen, er den allerede tænkt væk til nyt nips, som nipselskeren gerne vil erhverve sig.

Det korte svar på, hvorfor mange kvinder elsker nipsting er, at de elsker at ’bygge rede’. Det udgiver i helt bogstavelig forstand lykkehormonet dopamin i hjernen hos kvinder, når de skaffer nye ting til hjemmet. Det er et levn fra fortiden, hvor kvinder brugte dage -og timevis på at samle bær og andre fødevarer, som de kunne tage hjem til deres familie.

Derfor kan du altså ikke klandre din gode veninde for at have mange nipsting. Hvis du en dag skal give din nipselskende veninde en god gave, er det bedste du kan give hende en lille ting til nipssamlingen. Du kan for eksempel give hende små planter til hjemmet – det vil passe lige ind i hendes samling af nips.

 

Hvad er nipsting?

 

Nipsting kendetegnes som ting, der kan give indretningen et godt løft, men som ikke udøver nogen særlig funktion. Nipsting er med andre ord ting, man ikke nødvendigvis kan bruge. DDet er vigtigt at understrege, at nipsting ikke er helt ubrugelige. For de kvinder, der elsker nipsting, giver det en kæmpe glæde – og så kan man ikke sige, at det er ubrugeligt. Samtidig kan nipsting også være en vase eller en lysestage, og det er ting, man sagtens kan bruge. Derudover er nipsting ting som små porcelænsfigurer, souvenirs og andre små genstande.