Sådan køler du ned på en varm sommerdag i haven

Når vi er heldige, kan temperaturene i Danmark nå op over de 25 grader om sommeren, og så kan det leder tankerne hen på en dejlig dag i haven. Mange danskere nyder nemlig at komme udenfor, når vejret er godt, og temperaturene tillader sommertøj. Her er det oplagt at spendere tid i haven, så man kan nyde sommeren, mens den varer. Dog kan varmen nogle gange blive overvældende, især fordi vi ikke er vant til det resten af året. Af den grund får du her nogle tips til at overleve sommervarmen på bedste vis.

Masser af vand er din redning

En god måde at køle ned på i sommerens bagende sol er at drikke vand. Det er nemlig både forfriskende og vigtigt for at undgå dehydrering i varmen. Så husk at lytte til din krop, og hvis du føler dig tør i munden, er det nok, fordi du er tørstig efter vand. Der er også andre måder at bruge vand til at køle dig ned på – for eksempel kan du tage et koldt bad, eller du kan anskaffe dig en Have pool. På den måde kan du nedkøle kroppen, så du ikke overopheder i solen.

Husk skyggen

Mange mennesker kan godt blive bidt af at være udenfor og nyde solens stråler. Det er nemlig en stor kontrast til det ellers mere regnfulde vejr, vi ofte oplever her i landet. Dog er det vigtigt at tage nogle pauser fra solen en gang i mellem, så du ikke bliver overophedet af varmen. Du kan enten søge indenfor i skyggen, eller du kan benytte dig af en parasol eller markise, så du fortsat kan være ude i den skønne varme luft. Dette er også godt i forhold til at beskytte dig selv mod de kraftige UV-stråler, som kan forekomme om sommeren.