Derfor skal du lave en scrapbog

arbejde

Mangler du et kreativt projekt at kaste dig over? Måske er en scrapbog noget for dig! Det er en super skøn måde at være kreativ på, uden at det koster kassen. Måske har du allerede alt det, du skal bruge derhjemme. Hvordan skal din scrapbog se ud?

Hvad er en scrapbog?

Du kender måske bedre en scrapbog som en mindebog. Scrapbog kommer fra det engelske udtryk ”scrapbook”. ”Scrap” betyder et lille stykke eller en rest, og skal i denne kontekst forstås som for eksempel en rest af et minde. Typisk består en scrapbog af en notesbog med blanke sider, hvori man selv kan skrive og klistre ting ind i. Det kan for eksempel være billeder, citater, tørrede blomster, gamle billetter eller lignende ting, der stammer fra et minde. Du kan også nemt printe noget ud, som du kan bruge til formålet. Bare sørg for at have de rette printerpatroner liggende, så dit projekt ikke skal sættes på pause.

Til minderne

Du kan nemt lave en scrapbog, som kun består af minder. Den kan fungere som en tidslinje over din barndom, den kan fungere som et minde om et bestemt punkt af dit liv, eller det kan være bestemte typer af begivenheder, som bogen fokuserer på. Det er helt op til dig. Scrapbøger er ikke super udbredte i Danmark endnu, men et sted, hvor man til tider kan finde dem, er på højskoler og efterskoler. Her er det på nogle skoler nemlig en tradition for eleverne at lave en scrapbog hver, så de har et fysisk minde fra deres ophold.

gave

Til nuet

Du kan også bruge din scrapbog til at bevare nuet i. Det vil sige, at du fokuserer på, hvordan dit liv ser ud lige nu, så det kan blive til et godt minde senere i livet. Du kan fortælle om dit arbejde, dine venner, din familie, dine fritidsinteresser, og så vil det med tiden blive et unikt indblik i, hvordan dit liv er netop nu. Du kan lave små interviews af de mennesker, du har kær, og dedikere en side eller to til hver person. Du kan også inkludere billeder af dem, som I sammen kan se på i fremtiden.

Til fremtiden

Fremtiden kan faktisk også være et fokuspunkt for scrapbogen. Du kan nemlig dekorere bogen med ting, som du går og drømmer om. Det kan være idéer, passioner, drømmejobbet, drømmestudiet eller lignende, som du kan putte i bogen. Du kan sagtens putte flere forskellige idéer om fremtiden deri. Hvem ved, måske vil du en dag se bogen igennem, og befinde dig i en af de idéer om fremtiden, du engang havde. Det kan også være sjovt at mindes alle dine forskellige drømme.

Et kreativt projekt

En scrapbog er et lille, hyggeligt projekt, der med tiden kan få stor betydning for dig. Det er noget, hvor du kan sidde og pusle med en limstift, du kan sidde og grine over det, du skriver ind, og du kan nyde et stille øjeblik. Det er super kreativt, super hyggeligt, og super værdifuldt.