Kan dit trægulv tåle slibning?

trægulv

Hvis trægulvet har mistet sin varme glød efter mange års slid, kan du give det fornyet liv med en slibning. Det er en let opgave, du selv kan klare med hjælp fra en slibemaskine, der kan lejes i byggemarkedet.

Vil du stå for arbejdet uden professionel assistance, må du dog først finde ud af, hvorvidt dit gulv kan tåle en behandling. Der findes mange typer af trægulve, men ikke alle kan tåle at blive slebet.

Ægte trægulve kan altid slibes

Før du går i gang med en renovering i hjemmet, må du finde ud af, hvorvidt dit gulv kan tåle en slibning. Som udgangspunkt tåler ægte træ altid behandling, mens planker, der ligner bør håndteres anderledes.

Du kan med fordel behandle parketgulvet

De klassiske parketgulve folder sig ud i mange boliger. Denne gulvtype er ofte dyr, og netop derfor er det belejligt, gulvet egner sig til slibning. Det betyder, at du ikke behøver at skifte underlaget, blot fordi det har ligget lægge.

Et parketgulv anses som et underlag i høj kvalitet, hvor rigtigt træ er limet sammen til planker, og derfor tåler det behandlingen.

Slib aldrig laminatgulve

Når gulvet slibes, fjerner du en lille smule af træet. Netop derfor kan du ikke slibe et laminatgulv.

Denne gulvtype er ikke lavet af ægte træ, men derimod produceret af plastik. Det giver et slidstærkt underlag, der ligner træ, men behandlingen af gulvet adskiller sig markant fra de autentiske trægulve.

Vælg det rigtige slibepapir

Du skal vælge slibegrad efter, hvor medtaget parketgulvet er. Har du brug for hjælp til at finde den rigtige grad? I byggemarkedet kan du modtage god vejledning, så du sikrer at finde det slibepapir, der egner sig til dit gulv.

Slibepapir på 2,5 millimeter anvendes til gulve, der ikke trænger til en markant slibning, mens tykkere typer papir skal bruges, hvis større skrammer og ridser skal fjernes.