3 hobbyer, du kan gå i gang med derhjemme

Mangler du en god hobby, som du kan fordrive tiden med derhjemme? Så er der masser af muligheder at vælge mellem lige fra de spirituelle til de praktiske. Faktisk er det kun fantasien, der sætter grænser.

 

Hobbyer behøver ikke at foregå uden for hjemmet, og de behøver heller ikke at være dyre. Tværtimod kan du nemt finde nogle ganske gratis fritidsinteresser, som du kan få glæde af i hjemmets trygge rammer. Læs med her og få tre gode idéer.

1. Mediter dig til ro og klarhed

En meditativ praksis kan være en skøn hobby, der kan være guld værd i hverdagen. Praksissen kan nemlig gøre dig mere bevidst om dine tanker og tankemønstre, hvilket er helt nødvendigt, hvis der er noget, du gerne vil ændre på.

 

Din praksis behøver ikke at tage meget mere end ti minutter henholdsvis morgen og aften. Det behøver heller ikke at være besværligt. Sæt dig behageligt, luk øjnene og fokuser på dit åndedrag. Betragt tankerne, som flyver forbi, uden at blive opslugt af dem.

2. Ryd op og skab orden

Oprydning lyder måske ikke umiddelbart som en hobby, men det kan det faktisk sagtens blive. Mange bliver nemlig helt besat af at rydde op og smide ud, når de først kommer i gang. Det giver en helt særlig følelse af ro og orden, som er svært tilfredsstillende. Og samtidig får man selvfølgelig et smukt og velordnet hjem, hvor man altid kan finde dét, man leder efter.

 

Når du først går i gang, vil du sikkert opdage, at du har masser af ting, du kan rydde op i. Det kan være alt fra køleskab og køkkenskabe til sokkeskuffer og papirbunker på hjemmekontoret. Ofte har man nok til, at hobbyen kan vare ved i ugevis, hvis ikke månedsvis. Og eftersom man løbende anskaffer sig nye ting, er der stort set altid noget, man kan skabe orden i.

 

Desuden kan man også skabe mere eller mindre orden i sagerne: Første step kan eksempelvis være at fjerne gamle madvarer fra køleskabet; andet step kan være at organisere køleskabet med gennemsigtige beholdere til forskellige madvarer.

3. Bliv hobbymassør

Ville det ikke være fantastisk altid at kunne hjælpe en ven af med skulderproblemer eller spændinger? Det kan du blive, hvis du uddanner og øver dig. Eftersom du blot skal være hobbymassør, kan uddannelsen finde sted på Google og YouTube – et par videoer kan faktisk gøre dig meget klogere.

 

Men du skal selvfølgelig også have nogen at øve dig på. Hvis du har en partner, er det oplagt at bruge ham eller hende. Det vil vedkommende helt sikkert elske. Så er spørgsmålet bare, om det er en thai massage eller en nuru massage, I skal øve jer på i aften?