Sådan handler du på nettet uden at blive snydt af algoritmen

Det er efterhånden blevet nærmest umuligt at lave blot en enkelt Google-søgning, uden at algoritmen har en stor indflydelse på søgeresultaterne. Det resulterer i, at resultaterne ikke altid er de bedste for dig som kunde, hvis du fx forsøger at handle på nettet. Ofte tilgodeser de i stedet udbyderen.

Tjek for prisgaranti

Er du eksempelvis på udkig efter en samsung fjernbetjening online, fordi du har mistet din nuværende og gerne vil købe en ny samsung fjernbetjening, er noget af det, du bør kigge efter for at vurdere virksomhedens troværdighed og kundeloyalitet, prisgaranti. Når en virksomhed lover dig prisgaranti, kan du være sikker på, at varen – fx din samsung fjernbetjening – koster det samme som hos konkurrenten. Dermed kommer du ikke til at betale mere for din samsung fjernbetjening, end du burde, hvis du køber den hos en virksomhed med prisgaranti.

Desuden er det altid smart at tjekke virksomhedens anmeldelser hos eksempelvis Trustpilot, før du køber derfra, for ellers er det ikke svært at havne i en ærgerlig situation, når du køber en vare såsom en samsung fjernbetjening på nettet.

Sortér billigste først

På mange hjemmesider kan du vælge at sortere produkterne, så du får enten de dyreste eller billigste at se først. Det giver mindre mening ved køb af en samsung fjernbetjening end ved køb af tøj, men i mange tilfælde er det en ganske fordelagtig mulighed, for ellers når man sjældent ned til de billige varer, før man ikke orker at søge mere.

Luk øjnene for det, du ikke har intentioner om at købe på forhånd

I forbindelse med nethandel eksponeres du ofte for alverdens varer, du ikke har tænkt dig at købe på forhånd. Vil du spare penge, bør du udelukkende fokusere på de køb, du i forvejen har intentioner om at foretage.